Oświadczenie zarządu klubu

31.05.2017 16:52

Prezentujemy oświadczenie Zarządu GKS GieKSa Katowice S.A.

Szanowni Kibice i Przyjaciele GKS-u Katowice!

Decyzją Rady Nadzorczej GKS GieKSa Katowice S.A. ponownie powierzono nam misję pracy w Zarządzie Spółki. Zdecydowaliśmy się ją przyjąć, bo praca na rzecz GKS-u Katowice zawsze stanowiła dla nas najwyższy zaszczyt. Dziękujemy za zaufanie, jakim obdarzyło nas Miasto Katowice i Pan Prezydent Marcin Krupa.

W ostatnich dniach otrzymaliśmy wiele wyrazów wsparcia ze strony kibiców i przyjaciół GKS-u Katowice. Za wszystkie chcemy podziękować. Stanowią dla nas nie tylko wielką nobilitację, ale i zobowiązanie do jeszcze cięższej pracy na rzecz Klubu. Z kolei ze wszystkich głosów krytycznych postaramy się wyciągnąć wnioski na przyszłość.

Jesteśmy przekonani, że w ostatnich latach – dzięki zaangażowaniu Miasta Katowice – kierowany przez nas GKS uczynił olbrzymi postęp organizacyjny. Z powodzeniem wdrażana jest polityka przekształcenia GieKSy w klub wielosekcyjny. Siatkarze i piłkarki z sukcesami realizują nakreślane im cele sportowe. Zarówno my – jak i władze Miasta Katowice – zrobiliśmy wiele, aby do ekstraklasy awansowali piłkarze. Wiosenne wyniki zespołu stanowią dla nas gigantyczne rozczarowanie. Dlatego - wraz z ponownym powołaniem nas do Zarządu - przystąpimy do wprowadzania gruntownych zmian w drużynie. Traktujemy jako priorytet nadanie naszemu zespołowi takiego oblicza, aby fani znów poczuli dumę z jego gry.

Chcemy też skierować szczególne podziękowania w stronę kibiców. Towarzyszące nam przez cały sezon hasło „Cała GieKSa Razem” nabrało wielkiej mocy. Liczymy, że dalej będziemy współdziałać w myśl tej zasady. Misja budowy potężnej GieKSy wcale się bowiem nie skończyła, ale – jak wierzymy – dopiero na dobre się rozpoczęła.

Wojciech Cygan, Prezes Zarządu GKS GieKSa Katowice S.A.
Marcin Janicki, Wiceprezes Zarządu GKS GieKSa Katowice S.A.

Partner strategiczny
Partner Wiodący